Atelier FAIRE is actief sinds 2012. Wij zijn een familiebedrijf op mensenmaat, gespecialiseerd in metaalbewerking. Van ontwerp tot plaatsing: elke stap wordt door onszelf uitgevoerd in België.

Onze teams bestaan uit specialisten. Hun ervaring en knowhow staan tot uw dienst. Bij elke stap hebben wij oog en oor voor uw behoeften en ideeën. Wij garanderen u persoonlijk advies en opvolging van a tot z. 

We zijn actief op tal van domeinen zoals architectuur, design, interieurinrichting en aanleg van buitenruimten. 

Atelier FAIRE dankt zijn reputatie aan zijn veeleisendheid inzake kwaliteit en afwerking.

Over ons

Administratief team

Administratief team

Benoît De Brouwer en Fabien de Schaetzen: twee sterke persoonlijkheden met complementair parcours en uiteenlopende kennis.  

Benoît was altijd al geboeid door kunst en materialen. Hij behaalde een master Industrieel Design aan de befaamde École nationale supérieure des Arts visuels de La Cambre (hogeschool visuele kunsten). 

Hij werkte als zelfstandig designer voor meerdere designkantoren voordat hij bij Bedimo aan de slag ging als productie-ingenieur. Met zijn feeling voor ruimtelijke inrichtingsprojecten stapte hij later over naar het R&D-team van Tecnibo. 

Met al deze nuttige ervaring werd hij in 2017 medebeheerder bij Atelier FAIRE. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerpbureau en voor de productie. Hij beheert de technische aspecten van al onze projecten.

Fabien werkte bijna 15 jaar bij de marketingteams van Groep Danone in Brussel, Londen en Parijs. Hij keerde terug naar België en werd hier bestuurder van diverse ondernemingen in uiteenlopende vakdomeinen zoals bouw, verfijnde horlogerie, voeding enz.

In maart 2022 trad hij als vennoot van Benoît toe tot Atelier Faire, waar hij de commerciële verantwoordelijkheden en het dagelijks bestuur van de onderneming voor zijn rekening neemt.

Fabien is drietalig FR-NL-UK en is uw contactpersoon voor elk nieuw project. Zijn contactgegevens vindt u terug op de contactpagina: contact.

Ontwerpteam

Ons tekenaarsteam bestaat voornamelijk uit industrieel designers met diploma’s van kunsthogescholen met faam. Zij koppelen creativiteit aan professionalisme, en zij laten u dankzij een persoonlijke opvolging beschikken over hun expertise. Zij werden geselecteerd op basis van hun bekwaamheid om functionaliteit te combineren met esthetiek. Uw ideeën en uw behoeften vormen hun leidraad. 

Onze tekenaars voeren alle opmetingen zélf uit met behulp van een toestel voor nauwkeurige driedimensionale opmetingen. 

Alle tekeningen worden opgesteld op basis van deze ter plaatse gemeten driedimensionale gegevens. Op die manier slagen wij erin onze werkstukken perfect gemeten en ook perfect op maat van de specificiteit van de bouwplaats af te leveren. 

Alle voorontwerpen worden vooraf in 3D getekend en gecontextualiseerd. Met onze immersieve schetsen kunt u uw plan al keuren alsof het levensecht voor u staat. 

Ontwerpteam

Productieteam

Productieteam

Wij zien erop toe om u een brede waaier volledig personaliseerbare accessoires en afwerkingselementen te presenteren. U krijgt hierbij een ruime keuze uit kwaliteitsmaterialen.

Onze tekenaars werken hiertoe nauw samen met onze door de wol geverfde vakmensen. Van plan tot de definitieve uitvoering: voor al onze mensen is de zorg voor elk detail een erezaak. Met hun creativiteit en hun zin voor kwaliteit blijven ze continu innoveren in de aangeboden conceptietechnieken en materialen.

Werfteam

Wij beschouwen het als een erezaak om de opvolging van onze werven zélf te verzorgen. Van de plaatsing tot de laatste afwerking: wij zorgen voor een optimale controle. De kwaliteit van ons afgeleverde werk schuilt in onze zorg voor alle details. 

Werfteam